Matsedel äldreomsorgen

Munkfors kommun har som mål att måltiden som serveras ska vara god och allsidig samt serveras i en lugn miljö.

Vecka 50

Måndag: Kokt fisk, äggsås, potatis och grönsaker.
Tisdag: Köttkorv, potatismos och grönsaker. Gurka och senap.
Onsdag: Köttbullar, stuvad blomkål, potatis och grönsaker.
Torsdag: Gulaschsoppa, crèmefraiche med ostsmörgås. Pannkaka med sylt.
Fredag: Stekt falukorv, vita bönor, potatis och grönsaker.
Lördag: Biff á la Lindström, sås, potatis och grönsaker.
Söndag: Kött & grönsaksgryta, potatis med sallad. Päronhalvor med grädde.

Vecka 51

Måndag: Skeppartorsk, spenatstuvning, potatis och grönsaker.
Tisdag: Stekt fläsk, raggmunk och råkost. Lingonsylt.
Onsdag: Kåldolmar, sås, potatis och grönsaker. Lingonsylt.
Torsdag: Ärtsoppa med ostsmörgås. Pannkaka med sylt.
Fredag: Julbord. Kaka.
Lördag: Lutfisk, sås, potatis och ärtor. Ris à la Malta.
Söndag: Kycklingfilé, bearnaisesås, potatisbakelser med grönsaker. Björnbär med grädde

Vecka 52

Måndag: Korv stroganoff, ris och grönsaker.
Tisdag: Pannbiff, stekt lök, sås, potatis och grönsaker.
Onsdag: Schnitzel, sås, potatis och grönsaker.
Torsdag: Broccolisoppa med korvsmörgås. Äggakaka med lingonsylt.
Fredag: Stekt Laxfilé, hollandaisesås, potatis och grönsaker. Kaka.
Lördag: Fläskfilé, rosépepparsås, rotfruktsgratäng och grönsaker. Ananasmousse med grädde.
Söndag: Dillköttgryta, potatis och grönsaker. Persikor halvor med grädde.

Vecka 1

Måndag: Köttfärslimpa, sås, potatis och grönsaker. Lingonsylt.
Tisdag: Pytt i panna, gräddsås med stekt ägg. Rödbetor.
Onsdag: Stekt kalkon, sås, potatis och grönsaker. Gelé.
Torsdag: Lutfisk, sås, potatis och ärtor. Kaka.
Fredag: Frukostkorv, senapsås, potatis och grönsaker.
Lördag: Färsmedaljong Dijon, sås, potatis och grönsaker.
Söndag: Kalops, potatis och grönsaker. Rödbetor. Björnbärskräm med gräddmjölk.

Vecka 2

Måndag: Köttbullar, gräddsås, makaroner och grönsaker.
Tisdag: Stekt rödspätta, kall sås, potatis och grönsaker. Citron.
Onsdag: Skinka & potatisgratäng med grönsaker.
Torsdag: Kålsoppa, frikadeller med ostsmörgås. Pannkaka med sylt.
Fredag: Värmlandskorv, potatismos och grönsaker. Senap.
Lördag: Grekisk färsbiff, sås, potatis och grönsaker.
Söndag: Kassler & Ananasgratäng, potatis och grönsaker. Jordgubbar med grädde.

Vecka 3

Måndag: Kyckling pytt i panna, stekt ägg, kall sås med grönsaker.
Tisdag: Fiskgratäng, sås, potatis och grönsaker.
Onsdag: Köttfärs lasagne och grönsaker. Tomatklyftor.
Torsdag: Gulaschsoppa, crèmefraiche med ostsmörgås. Ugnspannkaka med sylt.
Fredag: Rimmad fläskbog, rotmos och grönsaker. Senap.
Lördag: Biff á la Lindström, sås, potatis och grönsaker.
Söndag: Kött & grönsaksgryta, potatis med sallad. Päronhalvor med grädde.

Vecka 4

Måndag: Stekt strömming, dillsås, potatismos och grönsaker.
Tisdag: Kalops, potatis och grönsaker. Rödbetor.
Onsdag: Grillkorv, pepparrotssås, potatis och grönsaker.
Torsdag: Broccolisoppa med korvsmörgås. Äggakaka med lingonsylt.
Fredag: Köttfärssås, makaroner och grönsaker. Tomatklyftor.
Lördag: Wallenbergare, sås, potatis och grönsaker.
Söndag: Utskuren fläskkotlett, sås, potatis med grönsaker. Jordgubbskräm med gräddmjölk.

Vecka 5

Måndag: Fiskbullar, dillsås, potatis och grönsaker.
Tisdag: Köttfärsrutor, sås, potatis och grönsaker.
Onsdag: Makaroner, krämig ost & kalkonsås och grönsaker.
Torsdag: Redd grönsakssoppa med korvsmörgås. Fläskpannkaka med lingonsylt.
Fredag: Köttkorv, potatismos och grönsaker. Gurka och senap.
Lördag: Oxjärpar, stuvad blomkål, potatis och grönsaker.
Söndag: Dillköttgryta, potatis och grönsaker. Persikor halvor med grädde.

Vecka 6

Måndag: Köttfärslimpa, sås, potatis och grönsaker. Lingonsylt.
Tisdag: Stekt fläsk, bruna bönor, potatis och grönsaker.
Onsdag: Stekt fisk, spenatstuvning, potatis och grönsaker.
Torsdag: Ärtsoppa med ostsmörgås. Pannkaka med sylt.
Fredag: Chili con carne, ris med grönsaker.
Lördag: Färsmedaljong Dijon, sås, potatis och grönsaker.
Söndag: Örtagårdsstek, sås, potatis och grönsaker. Björnbärskräm med gräddmjölk.

Vecka 7

Måndag: Leverbiff, sås, potatis och grönsaker. Lingonsylt.
Tisdag: Stekt rödspätta, kall sås, potatis och grönsaker. Citron.
Onsdag: Pytt i panna, gräddsås med stekt ägg. Rödbetor.
Torsdag: Wienerkorv, potatismos, gurkmajonäs och grönsaker. Senap.
Fredag: Köttfärs & potatisgratäng med tacosmak med grönsaker.
Lördag: Grekisk färsbiff, sås, potatis och grönsaker.
Söndag: Kassler, champinjonsås, potatis och grönsaker. Jordgubbar med grädde.

Vecka 8

Måndag: Fiskgratäng, sås, potatis och grönsaker.
Tisdag: Stekt falukorv, stuvade morötter och potatis. Sallad.
Onsdag: ”Falsk” Flygande Jakob, ris, och grönsaker.
Torsdag: Köttfärssoppa med ostsmörgås. Plättar med syltgrädde.
Fredag: Rimmad fläskbog, rotmos och grönsaker. Senap.
Lördag: Biff á la Lindström, sås, potatis och grönsaker.
Söndag: Dillköttgryta, potatis och grönsaker. Päronhalvor med grädde.

Vecka 9

Måndag: Stekt strömming, dillsås, potatismos och grönsaker.
Tisdag: Kåldolmar, sås, potatis och grönsaker. Lingonsylt.
Onsdag: Grillkorv, pepparrotssås, potatis och grönsaker.
Torsdag: Kålsoppa, frikadeller med ostsmörgås. Pannkaka med sylt.
Fredag: Köttfärssås, makaroner och grönsaker. Tomatklyftor.
Lördag: Wallenbergare, sås, potatis och grönsaker.
Söndag: Fläskkarré, sås, potatis och grönsaker. Äppelmos. Persikohalvor med grädde.

Med reservation för eventuella ändringar!

Kontakt

Kostchef

Monica Sonesson-Olsson
Telefon: 0563-54 11 11
E-post: monica.sonesson-olsson@munkfors.se

Publicering: 2016-01-27 | Ändrat: 2021-12-14
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se