Hoppa till huvudinnehåll

Oljetrattar och nya glaskärl

Nu kan du hämta praktiska trattar för att fylla flaskor med överblivet stekflott och olja från både stekning och fritering. Oljetrattarna finns att hämta kostnadsfritt på kontaktcenter samt på återvinningscentralen.

Du vet väl att du kan återvinna matolja, stekfett och liknande på återvinningscentralen i Munkfors. Där finns kärl utplacerade och där kan du lämna din flaska/förpackning. För att göra det enklare för dig erbjuder nu Munkfors kommun kostnadsfria trattar. Placera tratten över flaskan och du slipper spill och kladd när du ska hälla över stekflott eller kanske olja från fritering, som du sedan kan återvinna. Trattarna finns att hämta på kontaktcenter samt på återvinningscentralen.

Nya glaskärl

Vi har också placerat ut nya kärl för återvinning av glas. Det finns nu nya kärl längs med parkeringen utanför gamla Tallåsgårdens förskola. Under hösten kommer det även placeras ut glaskärl i Ransäter. Kärl för återvinning av glas är också på gång till gamla återvinningsstationen på Rudstorpsvägen i Ransäter. Detta dröjer dock till senare i höst på grund av fiberutbyggnad.

Publicering: 2017-09-07 | Ändrat: 2017-09-07
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se