Ny hemtjänstorganisation i Munkfors

En ny hemtjänstorganisation träder i kraft den 6 november, i Munkfors kommun. Nu kommer verksamheten, på ett ännu bättre sätt, kunna möta enskilda brukare med demensproblematik. Bland annat genom färre antal personal per brukare.
- Målet är att stärka kontinuiteten och öka tryggheten hos brukarna, säger Susanne Aristidou, verksamhetschef för omsorg och stöd.

Arbetet med en ny hemtjänstorganisation inleddes i maj. Den 6 november kan förändringen äntligen träda i kraft. Anledningen till organisationsförändringen är att man vill få till en verksamhet som kan möta ökat behov hos enskilda med demensproblematik i deras eget boende. Samtidigt ska kontinuiteten och tryggheten öka, i och med att man minskar antal personal per brukare med mindre hemtjänstteam.

Vidareutbildning och spetskompetens

– Vi kommer även att ha personal som har någon form av spetskunskap om just demens, i den här gruppen. De som inte har det kommer att vidareutbildas internt. Vi ser mycket framemot denna förändring i hemtjänsten och vi tror och hoppas att tryggheten och kontinuiteten kommer att upplevas som ännu bättre hos våra brukare,säger Susanne Aristidou, verksamhetschef för omsorg och stöd.
Eric Henriksson är ordförande i utskottet omsorg och stöd:
– Det känns bra att vi genomför en sådan här satsning. Att ha en personalgrupp som jobbar med särskild inriktning på människor med demensproblematik har fungerat bra på våra särskilda boenden och nu gör vi likadant i hemtjänsten.

Kontakt

Precis som tidigare vänder man sig till biståndshandläggaren om man har ett förändrat behov av insatser. För frågor kring utförande av tjänster vänder man sig till personal.

Frågor kring organisationsförändringen:

Susanne Aristidou, verksamhetschef omsorg och stöd
Mail: susanne.aristidou@munkfors.se
Telefon: 0563-54 12 07

Emma Lönnholm, enhetschef
Mail: emma.lonnholm@munkfors.se
Telefon: 0563-54 12 32

Publicering: 2017-10-11 | Ändrat: 2017-10-11
Sidansvarig: Anna Lindbäck | anna.lindback@munkfors.se