Hoppa till huvudinnehåll
Kommunhuset

Nu tar nya kommunfullmäktige över

Tisdag 13 november sammanträder det nyvalda kommunfullmäktige i Munkfors.

Totalt har kommunfullmäktige 21 ledamöter. I kommunvalet som avgjordes den 9 september fick Socialdemokraterna 14 mandat, Centerpartiet fyra, Vänsterpartiet ett och Sverigedemokraterna  två. Övriga partier fick inte tillräckligt med röster för att ta platser i fullmäktige.

Under tisdagens sammanträde leds mötet inledningsvis av ålderspresidenten. På dagordningen står bland annat val av ordförande i kommunfullmäktige samt 1:e och 2:e vice ordförande liksom val av fem ledamöter och fem ersättare till kommunfullmäktiges valberedning. Fullmäktige väljer även kommunalråd.

Utöver valärendena behandlar fullmäktige denna gång exempelvis kommunens delårsrapport och budgetförslaget för 2019 och plan för 2020-2021.

Allmänhetens frågestund
Kommunfullmäktiges sammanträden är alltid öppna för allmänheten. Tisdagens sammanträde är extra intressant att besöka då en punkt på dagordningen är allmänhetens frågestund kring kommunens budgetförslag. Ta chansen att gå och lyssna på kommunfullmäktige och ställ gärna frågor kring budgetförslaget om du så vill. Eventuella frågor behöver inte anmälas i förväg.

 

 

Publicering: 2018-11-09 | Ändrat: 2018-11-09
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se