Hoppa till huvudinnehåll

Nu byggs det nya bostäder i Munkfors

I dag togs det första spadtaget till de 24 hyreslägenheterna på Sunnmansväg som ska byggas i Munkfors kommun. Inflyttning är planerad till våren 2018.
- Otroligt roligt, säger kommunalråd Mathias Lindquist.

I början av 2000-talet revs hyresrätterna på Sunnmansväg. Men nu kommer området att få nya bostäder. Det är företaget Husindustrier som har köpt marken av Munkfors kommun och i dag tog man det första spadtaget till 24 nya hyreslägenhet i storlekarna enrummare, tvårummare och trerummare.
Hyresbostäderna byggs i så kallade husvolymer vilket innebär att de tillverkas i en fabrik. Under måndagen startade alltså arbetet med att anlägga grunden.
– Vi ser mycket framemot detta. Det har inte byggts hyresrätter i Munkfors på många år och år det känns som att intresset är stort, säger Lars-Erik Rohdin, vd för Husindustrier.
Bostäderna förväntas vara inflyttningsklara våren 2018 och kommunalrådet Mathias Lindquist gläds över satsningen.
– Det har funnits behov av nya bostäder i Munkfors kommun sedan en tid tillbaka och att det nu äntligen byggs nya känns fantastiskt kul. Det ska bli spännande att följa detta projekt och min uppfattning är att det är ett initiativ som verkligen är välkommet av våra medborgare.

Publicering: 2017-08-21 | Ändrat: 2017-08-21
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se