Hoppa till huvudinnehåll

Naturen hyllas i årets sommarutställning på Laxholmen

För fjärde året i rad har konstnären och poeten Hans Westlund fått förtroendet att ansvara för säsongens sommarutställning på Laxholmen Kulturhus. I år presenterar 26 konstarbetare, 13 kvinnor och 13 män sina tolkningar av naturen i en utställning med namnet Nature off course. Tanken är enkel- att förmedla naturens nyckfulla storslagenhet.

Berömmet till Hans Westlund lät inte vänta på sig i samband med gårdagens pressträff om sommarens utställning på Laxholmen Kulturhus. Konstnärerna var mäkta imponerade av hur deras verk har placerats i den 750 kvadratmeter stora lokalen.

–  Jag tänker varje år: ska han kunna överträffa sig själv igen? Ja, det har du gjort än en gång Hans, säger Mathias Lindquist, kommunalråd.

Tolkar naturen

För fjärde året i rad har Hans fått förtroendet att ansvara för årets sommarutställning i Laxholmens Kulturhus. Konstnärerna har fått i uppdrag att tolka naturen under namnet Nature off Course, en titel som kan tolkas på två olika sätt.

– Nature off course kan betyda naturen naturligtvis eller att naturen är ur kurs, säger Hans.

I år presenterar 26 konstarbetare, 13 kvinnor och 13 män sina tolkningar av naturen i en utställning med namnet Nature off course. Det blir en spännande blandning av former, material och tekniker. Mia Älegård är en av konstnärerna som deltar i årets utställning.

– Jag känner mig hedrad, det är stort att bli erbjuden att ställa ut tillsammans med alla väletablerade konstnärer, säger Mia som helst målar med akryl eller akvarell.

Bo Englund deltog 

Dagen till ära var välkände skulptören Bo Englund på plats för att ge sin permanenta utställning på Laxholmen en översyn. Trots sina nyss fyllda 90 år är han fortfarande aktiv i sitt skapande och har inga som helst planer på att sakta ner.

– Jätteroligt att få vara här och känna vibrationerna från konstnärerna. Jag är så glad att jag får vara med och träffa alla dessa trevliga och kreativa människor. Ett fyrfaldigt leve för er, utbrast Bo Englund i samband med pressträffen.

Välkommen på vernissage

Invigning sker 12.00 av kommunalråd Mathias Lindquist.
Boksläpp av Hans Westlund: ”NATURLIGTVIS naturligtvis”
Öppet 11.00-17.00.
Fri entré under vernissagedagen.

Medverkande konstnärer

Mia Älegård, Karin Fast Aronsson, Melissa Molnstrand, Ulrika Skog, Marie Gauthier, Åsa Ring, Mia Nerander, Sara Persson, Annica Penttinen, Cissi Östlund, Lotta Appelqvist, Lena Andén Malmberg, Josefin Elfgren, Joakim Johansson, Nino Ramsby, Per Pedersen, Adam Hedin, Sackarias Luhanko, Rolf Johnson, Ernst Ludvig, Björn Molin, Mats Bergström, Thomas Strandberg, Tomas Lacke, Per-Erik Hedell och Hans Westlund.

Kika gärna in på Laxholmen Kulturhus facebook-sida. Här hittar du information om sommarens utställning samt en mer detaljerad presentation av varje kulturarbetare.

 

Publicering: 2019-06-12 | Ändrat: 2019-06-12
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se