Hoppa till huvudinnehåll

Munkfors kommun satsar vidare på föreningslivet

Munkfors kommun fortsätter att satsa hårt på att bli en profilerad föreningskommun. Ett led i detta är att man har anställt en föreningsstödjare - en smått unik satsning.
- Detta gör att vi kan hjälpa föreningarna med att utvecklas, säger Mathias Lindquist, kommunalråd i Munkfors kommun.

I Munkfors kommun finns ett 70-tal aktiva föreningar. Att anställa en föreningsstödjare är ett politiskt beslut som nu blivit verklighet. I dagarna påbörjade  Annelie Eriksson sin nya tjänst i Munkfors kommun i måndags och hennes fokus kommer att ligga på att stödja, serva och hjälpa föreningar i deras utveckling.
– Vi har märkt att det finns ett stort behov av den här typen av service hos föreningarna. Vi har ett stort och rikt föreningsliv i kommunen och detta hoppas vi ska mynna ut i att föreningarna känner att de kan få ett bra stöd av kommunen så att de kan utvecklas, växa eller upprätthålla en god kvalitet. Föreningarna är väldigt viktiga för oss. De ger mycket till samhället och bidrar till en attraktionskraft i kommunen, säger Mathias Lindquist, kommunalråd.

”Jättespännande”

– Det känns jättespännande att få börja denna tjänst. Det ska bli roligt att få komma ut och träffa föreningar och kunna hjälpa dem med att exempelvis söka föreningsbidrag. Till mig kan man bland annat komma med frågor som rör hur man söker bidrag och vilka bidrag som finns att söka, till hur man startar upp en förening eller hur en styrelse ska se ut, säger Annelie Eriksson.

Här hittar du information om olika föreningsbidrag som finns att söka

Kontakt

Annelie Eriksson nås på:
Telefonnummer: 0563-54 10 49
Mail: annelie.eriksson@munkfors.se

Publicering: 2017-09-01 | Ändrat: 2017-09-01
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se