Hoppa till huvudinnehåll

Munkfors kommun planerar storsatsning på Forsnässkolan

Kommunen planerar att satsa cirka 30 miljoner kronor för att fortsätta upprustningen av Forsnässkolan. Detta beslutade kommunstyrelsen vid gårdagens sammanträde.

Forsnässkolan har sedan hösten 2018 genomgått omfattande renoveringar. I första etappen har klassrum och gemensamma utrymmen i huvudbyggnaden rustats upp för att skapa moderna och ändamålsenliga lokaler för både elever och lärare.

Dags för etapp två
Nu är det dags att gå vidare med etapp två av renoveringen som omfattar och inrymmer matsal, bild, hemkunskap musik, trä- och textilslöjd. Sweco Architects har på uppdrag av Munkfors kommun tagit fram ett underlag för hur dessa lokaler ska renoveras. Medarbetare från verksamheterna lärande och stöd samt service har deltagit i tre workshops där man har fått tycka till om hur skolan ska utvecklas.

– Upprustningen är en viktig milstolpe i Forsnässkolans historia. Vi satsar på arbetsmiljön för att skapa ännu bättre förutsättningar för våra duktiga medarbetare att bedriva undervisning samtidigt som vi skapar en attraktiv och modern studiemiljö som ska främja lärandet hos våra elever, säger Mathias Lindquist, kommunalråd (S).

I samband med kommunstyrelsens sammanträde 10 juni fick utskottet för service i uppdrag att fortsätta projekteringen av Forsnässkolan. Ärendet ska efter upphandling återföras till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige för ett slutgiltigt beslut om investeringsmedel.

Publicering: 2019-06-11 | Ändrat: 2019-06-11
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se