Munkfors kommun klättrar i ranking

Munkfors fortsätter att klättra i kommunala rankinglistor. Denna gång klättrar man hela 29 placeringar när Dagens Samhälle listar "Årets superkommuner".
- Det är ett målmedvetet arbete som gör att vi rör oss åt rätt håll i olika rankinglistor, säger kommunchefen Jan-Olof Appel.

Dagens Samhälle har offentliggjort sin årliga kommunrankinglista ”Årets superkommuner”. Nu står det klart att Munkfors kommun klättrar 29 placeringar från i fjol. Munkfors ligger på plats 98 av landets totalt 131 landsbygdskommuner. Bland de sju landsbygdskommunerna i Värmlands län hamnar kommunen  på femte plats. Rankningen över alla landsbygdskommuner i landet toppas av Vara och Sunne är etta i Värmlands län.

Målmedvetenhet

Kommunchefen Jan-Olof Appel är positiv över det faktum att kommunen klättrar – men man strävar givetvis högre än så.
– Det är ett medvetet och strategiskt arbete som gjort att vi höjt oss i en rad olika mätningar. Det är väldigt positivt att vi klättrat hela 29 placeringar och det är ett målmedvetet arbete som gör att vi rör oss åt rätt håll i olika rankinglistor. Sedan finns de områden i exempelvis den här mätningen, som kommunen inte kan påverka.

Publicering: 2017-05-17 | Ändrat: 2017-05-19
Sidansvarig: Anna Lindbäck | anna.lindback@munkfors.se