Munkfors kommun gör plusresultat – igen!

Trenden fortsätter. Munkfors kommun gör ett plusresultat på sju miljoner kronor för år 2018.

För fjärde året i rad gör Munkfors kommun ett plusresultat på sju miljoner kronor för 2018, vilket är 4,4 miljoner kronor bättre än budgeterat.

– Att vi gör ett starkt resultat än en gång är fantastiskt. Vi vet att vi har tuffa år framför oss i form av en svagare konjunktur och då är ett överskott som detta en viktig förutsättning för att vi ska kunna fortsätta utveckla vår kommun i rätt riktning, säger Mathias Lindquist, kommunalråd (S).

Topp fem i Sverige

Att nå plusresultat år efter år är resultatet av hårt arbete ute i kommunens alla verksamheter. Slår man ihop budgetresultatet per invånare för de senaste fyra åren placerar sig Munkfors på en femte plats i Sverige. Inte illa med tanke på att Munkfors är Sveriges nionde minsta kommun med 3 789 invånare.

– Engagerade och duktiga medarbetare är nyckeln till framgång, utan dem skulle detta inte vara möjligt. Vi bevisar varje dag att vi kan åstadkomma stora saker tillsammans, trots vår litenhet. Sedan har vi verksamheter där vi naturligtvis behöver hjälpas åt för att hitta bra vägar framåt och det är vi fullt medvetna om, säger Mathias.

Hög måluppfyllelse

Fjolåret bjöd även på en hög måluppfyllelse i kommunens verksamheter där hela 71 procent av målen har uppnåtts.

– Hög måluppfyllelse tyder på att utvecklingen går åt rätt håll och att målen är väl förankrade i våra verksamheter, säger Mathias.

Publicering: 2019-03-12 | Ändrat: 2019-03-12
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se