Hoppa till huvudinnehåll

Munkfors kommun backar i frågan om demensdagvård – tar upp ärendet igen

Minskningen av demensdagvården i Munkfors kommun har väckt kritik och starka känslor hos både anhöriga och invånare. Nu väljer utskottet för omsorg och stöd att skicka tillbaka ärendet till verksamheten för vidare utredning.

År 2015 sökte Munkfors kommun ett riktat statsbidrag som var öronmärkt för att öka bemanningen inom äldreomsorgen. Tack vare bidraget kunde kommunen genomföra efterlängtade satsningar för att förbättra vardagen för äldre och deras anhöriga. Att utöka demensdagverksamheten med en extra dag, från en till två gånger i veckan, var en av dessa.

I år upphörde statsbidraget vilket innebar att demensdagvården återgick till ordinarie verksamhet. Förändringen har mött kritik den senaste veckan, främst från anhöriga. Utskottet för omsorg och stöd kommer därför att återemittera ärendet angående demensdagvården tillbaka till verksamheten för att utreda frågan vidare.

– Vi har tagit till oss kritiken och är ödmjuka inför de synpunkter som har kommit in till kommunen. Att utreda frågan om demensdagvården ännu en gång känns därför som det enda rätta, säger Annette Felixsson, ordförande i utskottet för omsorg och stöd.

Publicering: 2019-06-05 | Ändrat: 2019-06-05
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se