Hoppa till huvudinnehåll

Munkfors klättrar rejält i skolrankingen

Hög andel barn i förskola och hög andel godkända elever är Munkfors kommuns styrkor som skolkommun enligt Lärarförbundets undersökning.

Varje år presenterar Lärarförbundet Sveriges bästa skolkommun. Utifrån tio olika kriterier tittar förbundet på hur landets 290 kommuner har valt att satsa på skolan.

År 2018 låg Munkfors på plats 251 bland landets av 290 kommuner. I år ligger Munkfors kommun på en 110:e plats med ett index på 45,778.

– Vi klättrar 141 platser och tar därmed ett rejält kliv uppåt på rankingen vilket är jättekul. Äntligen får vi bekräftelse på att vårt systematiska utvecklingsarbete har fått effekt vilket sporrar oss ännu mer. Fantastiskt arbete på alla nivåer, säger Anna Falk, verksamhetschef för lärande och stöd.

Hög andel barn i förskola

Munkfors kommun kommer på plats 2 av 290 när det kommer till andelen barn i åldern 1-5 år som är inskrivna i förskolan. Även andelen godkända elever (plats 23) och nivån på sjukfrånvaron (plats 59) är kommunens styrkor. I hela Värmlands län är Munkfors rankad som nummer 12 av 16 kommuner. Torsby placerar sig bäst i länet och i landet, tätt följd av Storfors.

Läs mer

Här kan du läsa Lärarförbundets undersökning i sin helhet.

Publicering: 2019-10-17 | Ändrat: 2019-10-17
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se