Hoppa till huvudinnehåll
Fotograf: Jeanette Dahlström Källa: varmlandslucia.kt.se

Louise Sjöström kan bli Värmlands Lucia 2018

Louise Sjöström från Munkfors är en av fem nominerade till Värmlands Lucia.

Varje år utser Karlstads-Tidningen Värmlands Lucia, en tradition som har funnits sedan 1938. Fem skönsjungande finalister tävlar nu om att få bära ljusets krona. 21-åriga solstrålen Louise Sjöström från Munkfors är en av dem.

–  Att få delta som luciakandidat är ju fantastiskt roligt och en riktig utmaning för mig eftersom man ska sjunga svår körsång. Jag ser detta som en otrolig lärdom och så klart en stor ära. Sen tycker jag förstås att det är dags för en Munkfôrsing att få ta över självaste luciakronan för en stund, säger Louise och bländar oss med sitt charmiga leende.

Som 16-åring var hon den yngsta medlemmen som Anna Book valde ut till sin Munkforskör ”Team Book” i Körslaget 2013. Idag är sångfågeln välkänd i bygden för sina framträdanden i Pajaspatrullens julshower och Munkforsrevyns föreställningar.

– Louise började nog sjunga innan hon kunde prata ordentligt som barn. Så fort hon fick chansen att uppträda eller sjunga så tog hon den, oavsett om det var på skolavslutningar eller kalas. Det märktes att hon gillade att stå på scen, det var liksom en självklarhet för Louise redan i unga år, intygar mamma Inger.

Fritiden tillbringar Louise med sambon Marcus och vovven Zipper. Louise har ärvt sin pappas bil- och motorintresse och jobbar inom bilbranschen som servicerådgivare inom kundtjänst.

– Bilar och motorer har alltid varit en stor del av mitt liv, så jobbet passar mig bra.  Jag gillar att stå på scen vilket jag får utlopp för i julshowerna och revyerna. Min största dröm är ju så klart att en dag få jobba med musik och sång på heltid, avslutar Louise.

Vill du rösta? 
Du kan rösta på Louise genom att sms:a KST LUCIA 1 till 72330. Ett sms kostar 10 kronor. Du kan också rösta genom att skicka in en röstkupong som finns i varje nummer av Karlstads-Tidningen.

Röstningen avslutas 23 november.

Publicering: 2018-11-08 | Ändrat: 2018-11-08
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se