Hoppa till huvudinnehåll

Lillmunkens förskola har vunnit miljöpris

Lillmunkens förskola har vunnit miljöpriset Grundstenen 2017. Priset delades ut under fredagen av föreningen Hållbart byggande i Värmland.
- Vi är jättestolta över detta fina pris, säger Anna Falk, verksamhetschef för lärande och stöd.

Lillmunkens förskola stöd klart augusti 2017. Under hela projektet var ett tydligt miljötänk en viktig stöttepelare när framtidens förskola skulle byggas i Munkfors. Nu har Hållbartbyggande i Värmland utsett Lillmunkens förskola till årets vinnare av miljöpriset Grundstenen i länet. Lillmunkens förskola tävlade mot Säffle kommun (Plogvägens gruppbostad) och Karlstads kommun (Stockfallets boende). Juryn betonade att man var imponerad över helhetstänket i projektet där Munkfors kommun aldrig lämnade något miljötänk åt slumpen. Trots att man är en liten kommun med begränsade resurser.
– Detta känns fantastiskt roligt. Detta är ett kvitto på att vi har byggt framtidens förskola, säger Mathias Lindquist, kommunalråd.
Munkfors kommun vill också rikta ett tack till Sweco, Klara arkitekter och Noctor bygg med underentreprenörer.

Juryns motivering lyder:

”Med tydligt ställda krav på resurseffektivitet och med fokus på låga drifts-kostnader har man åstadkommit en energieffektiv byggnad med konsekventa materialval i såväl byggnad som inredning.  En väl genomförd upphandling av projektledning med tydliga krav har visat på den lilla kommunens möjligheter att åstadkomma en byggnad med många goda kvaliteter”.

Publicering: 2017-11-10 | Ändrat: 2017-11-10
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se