Hoppa till huvudinnehåll

Lek fram en bra vana tillsammans

Folktandvården Sverige har tagit fram en app som förenklar vardagen och förvandlar tandborstningsrutinen från ett tråkigt ”du måste” till ett uppspelt ”jag vill!”. Med Rocka munnen får hela Sverige friskare tänder och lite roligare varje dag. Ladda ner appen och borsta du också!

Folktandvården Sverige vill hjälpa både vuxna och barn med den viktiga egenvården. Tandborstning behöver inte leda till konflikt utan kan istället förvandla ”du måste” till ett glatt ”jag vill”! Genom att tidigt lära barnen att ta hand om sina tänder och sin munhälsa skapar vi ett friskare Sverige tillsammans.

Nu rockar vi munnen!

1-2-3-4, nu rockar vi munnen! Spelet går ut på att samla ihop poäng som kan använda för att styla filurerna i Rocka munnen-bandet. Efter en spelrunda är det dags för show och tandborstning. Spetsa öronen och ladda med tandkräm, för här lär man sig viktiga grejer! Videon från konserten är perfekt borstningstid. Under två minuter fungerar spelet som en timer samtidigt som bandet uppträder. När bandet spelar rullar texten till tandborstningslåten på skärmen och ni kan enkelt hänga med på vart i munnen tandborsten ska vara för att alla tänder ska hinnas med i rätt ordning innan konserten är slut.

Mer information

Rocka munnen (hemsida)
Generation pepp (hemsida)

Publicering: 2019-05-23 | Ändrat: 2019-05-23
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se