Hoppa till huvudinnehåll

Kravmärkt Munkforsrevy laddar för premiär

Nu är Munkforsrevyn tillbaka med ännu en föreställning. På skärtorsdagen är det premiär för ensemblens show som går under namnet "Kravmärkt".
- Innehållsmässigt kommer vi vara rätt traditionella. Vi delar gärna ut små pikar till styrande i kommun, landsting och världen, säger Martin Säfström, en av medlemmarna i Munkforsrevyn.

På torsdag kör Munkforsrevyn i gång med den första av totalt 12 föreställningar. De tre första föreställningarna är krogshower och på torsdag klockan 18.00 slår man upp portarna till Munkfors förenings- och konferenscenter. Den 6 maj är det sista chansen att se revygruppen spexa.
– Vi har nu sålt ungefär 55 procent av alla biljetter. Det som är extra roligt är att hälften av de sålda biljetterna är köpta av besökare som bor utanför kommunen. Det är verkligen jättekul tycker vi. Det blir inte enbart en intern angelägenhet utan det blir också en del turister som besöker Munkfors, säger Martin Säfström.

Uppstart i november

I november brukar Munkforsrevyn samlas för ett uppstartsmöte. Sedan pågår manusskrivande och planering under hösten och vintern. Nu återstår bara ett genrep innan revygruppen ska kliva ut på scenen för premiärföreställningen.
– Under den här tiden nu på slutet, så träffas vi i Munkforsrevyn oftare än vad vi träffar våra egna familjer. Det är väldigt intensivt men jag tycker ändå att kreativiteten alltid blir lite bättre under en viss press.
Vad kan du berätta om årets revy?
– Innehållsmässigt kommer vi vara rätt traditionella. Vi delar gärna ut små pikar till styrande i kommun, landsting och världen. Det senaste året har varit rätt tacksamt ur ett revysammanhang, för det har hänt märkliga saker och det gör det lättare att skriva manus. Men på samma gång så är vissa saker inte lätta alls att skämta om. Men det jag kan säga är att Donald Trumph, som är en figur som blivit ifrågasatt och omdebatterad, kommer att finnas med i revyn. Annat vore tjänstefel, säger Säfström.
Kommer Munkfors kommun få sig en känga?
– Jo, det är klart att det kommer att delas ut kängor till kommunen. Men jag kommer inte avslöja något om det, säger Säfström och fortsätter:
– Samtidigt är vi alla i Munkforsrevyn, på ett eller annat sätt, ambassadörer för Munkfors. Kommunen som sådan känner vi så klart kärlek till även om vissa av oss inte bor kvar.

Bidrag från kommunen

Munkfors revyn har tilldelats evenemangsbidrag av Munkfors kommun. Kommunen är också uthyrare av det stora kostymförråd som Munkforsrevyn har.
– Vi är glada över samarbetet med kommunen. Det betyder en hel del för oss som förening, säger Säfström.
Nu är premiären bara ett par dagar bort. Och det finns helt klart en del premiärnerver i ensemblen.
– Vissa blir så nervösa att de känner av alla möjliga fysiska krämpor. Men jag tillhör nog de som är lite lugnare och som bara längtar till att få ställa mig på scenen för det är bland det bästa som finns.
Hur vill ni att publiken ska må när de lämnar föreställningen?
– Vi hoppas att de känner att de kunnat släppa vardagen i några timmar. Att de fått ägna sig åt något som man mår bra av och att de fått skratta tillsammans med människor de känner och inte känner. Uppnår vi detta så får vi vara mer än nöjda.
Årets föreställning heter alltså ”Kravmärkt”. Men vad anspelar det på?
– Det får man se när man besöker föreställningen. Men vi gillar att jobba med ordlekar och dess olika betydelser. Kanske är det så att hela vårt samhälle är lite kravmärkt nu för tiden. Kravmärkt är något man brukar förknippa med något bra men kanske att det inte är så jättebra med alla krav matas med hela tiden, säger Martin Säfström.

Mer information om Munkforsrevyn finns här

 

Publicering: 2017-04-10 | Ändrat: 2017-04-10
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se