Hoppa till huvudinnehåll

Knivbeväpnad man vid Forsnässkolan är gripen

En knivbeväpnad man har gripits av polis efter att ha vistats utanför Forsnässkolan i Munkfors. Inga elever eller medarbetare har kommit till fysisk skada.

Uppdatering 14.45
Polisen har genomsökt Forsnässkolan och inget ovanligt har påträffats, varken inomhus eller utomhus. Under eftermiddagen har skolkurator Anna Frank pratat med alla klasser och gett eleverna möjlighet att diskutera och berätta om sina upplevelser. Elevhälsan kommer att vara på plats vid Forsnässkolan hela veckan och välkomnar alla elever och föräldrar som har frågor att ta kontakt.

________________________

Publicerad 11.45

En knivbeväpnad man har gripits av polisen efter att ha rört sig utanför Forsnässkolan i Munkfors. Tack vare personalens snabba agerande togs eleverna snabbt in i säkerhet varpå alla dörrar låstes.

Situationen är under kontroll, ingen har kommit till fysisk skada. Polispatrull var snabbt på plats.

Skolan genomsöks

Polisen genomsöker Forsnässkolan i detta nu. Elevernas skoldag kommer sedan att fortsätta som vanligt. Elever och medarbetare kommer att erbjudas stöd och hjälp från kurator.

– Vi vet att rätt man är gripen. Nu är det viktigt att vi samlar elever och medarbetare och pratar igenom vad som har hänt. Självklart kommer vi att koppla in hjälp i form av kurator, säger Camilla Brandt, rektor Forsnässkolan.

Publicering: 2019-08-27 | Ändrat: 2019-08-27
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se