Hoppa till huvudinnehåll

Kärleksnät finns nu på Laxholmen

Amor har landat i Munkfors. Nu finns ett kärleksnät uppsatt vid Laxholmen där besökare kan föreviga sin kärlek till någon eller något.

Idén om att sätta upp ett kärleksnät av armeringsjärn vid Lax­holmen grundar sig i ett medborgarförslag från invånaren Anna-Karin Byström. Tanken med nätet är att både invånare och besökare ska kunna hänga fast lås för att uttrycka sin eviga kärlek till någon eller något.

– Jag tycker att vår värld har blivit hård, nästintill hänsynslös mot allt och alla som befinner sig på Moder Jord. Att aktivt manifestera sin kärlek till någon eller något är iallafall ett steg mot en mjukare värld, även om det bara är ett litet lås från någon till någon/något i en av Värmlands minsta kommuner, så har man ändå gjort nô gôtt, säger Anna-Karin.

Länge leve kärleken

Verksamheten för service har monterat ett armeringsjärn vid Laxholmen i nära anslutning till Forsen. Tanken är att besökare ska kunna hänga sina lås i järnet för att visa sin eviga kärlek till någon eller något man älskar. Det kan vara en partner, sina barn, sina föräldrar eller varför inte sitt husdjur. Det är bara fantasin som sätter gränser.

Vill man föreviga ögonblicket lämpar sig platsen ypperligt för fotografering. Här finns en vacker utsikt över vattenfallet och gamla brandstationen som är två av Munkfors kommuns mest fotograferade platser. Förhoppningsvis kan kärleksnätet bli en ny turistattraktion i kommunen.

– Kärlek kan vi aldrig få för mycket av. Att kunna visa sin kärlek öppet i vår offentliga miljö via ett kärleksnät är en fin ide som kommer att stärka Munkfors kommun som plats, säger Mathias Lindquist, kommunalråd (S).

Publicering: 2019-08-23 | Ändrat: 2019-08-23
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se