Hoppa till huvudinnehåll

(H)järnkoll bjuder in till föreläsningar om psykisk ohälsa

I samarbete med (H)järnkoll bjuder Hagfors, Munkfors, Sunne och Torsby kommuner in till fyra öppna föreläsningar som arrangeras för att uppmärksamma arbetet för ökad psykisk hälsa.

Välkommen att lyssna på intressanta föreläsare som bland annat berättar om egna erfarenheter kring psykisk ohälsa och hälsa och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Alla intresserade är välkomna, fri entré och förfriskningar serveras i pausen.

Tisdag 12 september 17.00–20.00  Biograf Stjärnan i Torsby

Joanna Halvardsson

”Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom och Bipolär sjukdom typ 2”.  En rolig och informerande föreläsning med fokus på att en diagnos inte behöver vara ett hinder, utan kan vara en styrka, om man får rätt stöd och hjälp.

Elizabeth Odalen Bjord

”Unna dig själv att må bra” Med fokus på den stora skara anhöriga som gör ett enormt arbete för sina nära och kära. Med förslag på rekreation och vikten av att ge sig själv egentid.

Tisdag 19 september 17.00–20.00  Biosalongen på Hotell Monica i Hagfors

Petra Jonsson

Positivt med olikheter- ADHD och Aspergers syndrom. Petra berättar om hur det kan vara att vara förälder till barn med ADHD och Aspergers syndrom. Föreläsningen innehåller personliga berättelser och erfarenheter, men framför allt tips och hopp om att ingenting är omöjligt.

Jenny Salomonsson

Att gå vidare! Erfarenhet av utmattningsdepression. Hör Jenny berätta om hennes väg till utmattning, hur hon utvecklats genom sin sjukdom och gått vidare i livet med sina erfarenheter som en möjlighet. Alla kan ha nytta av att höra Jenny berätta sin personliga historia.

Torsdag 28 september 17.00–20.00  Biograf Stjärnan i Torsby

Mona Noreklint

Med värme och självinsikt berättar Mona om hur hennes liv förändrades när själen blev skör. Du får en inblick i vad hon mött och vilka verktyg hon använt sig av.

Mia Carlström

Kunskapen om ADHD och Aspergers syndrom skulle tillsammans med ökad självkänsla bli de nya byggstenarna i Mias och barnens liv. I positiv anda och med unik livskunskap föreläser Mia om sin resa från ohälsa till hälsa.

Tisdag 3 oktober 17.00–20.00  Biosalongen på Hotell Monica i Hagfors

Elizabeth Odalen Bjord

”Unna dig själv att må bra” Med fokus på den stora skara anhöriga som gör ett enormt arbete för sina nära och kära. Med förslag på rekreation och vikten av att ge sig själv egentid.

Heidi Koivumaa

Föreläser med glimten i ögat om bipolär sjukdom, från insjuknande till diagnos men även om resan till återhämtning. Som åhörare får du veta vad som hjälpt Heidi och konkreta exempel på verktyg som håller henne frisk.

Publicering: 2017-08-29 | Ändrat: 2017-08-29
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se