Konstnären Hans Westlund är årets Englundstipendiat.

Hans Westlund är årets Englundstipendiat

Varje år delas Englundstipendiet ut av Munkfors kommun för att hylla en invånare som har gjort en fin insats för hemorten. I år är det konstnären Hans Westlund som får ta emot det ärofyllda stipendiet på 10 000 kronor.

September 2017 inrättade Munkfors kommun Englundstipendiet som ska gå till en person som har gjort en insats för Munkfors. I samband med kommunstyrelsens sammanträde den 8 oktober stod det klart att det är konstnären Hans Westlund som får ta emot stipendiet som grundades på initiativ av den munkforsbördige skulptören Bo Englund.

– Jag är så glad, stolt och tacksam. Självklart är det extra roligt att det var Bo Englund själv som rekommenderade mig. Man behöver en klapp på axeln ibland och det var jättekul att få, säger Hans Westlund.

Motiveringen till stipendiet är:

”Hans Westlund har under många år som konstnär både målat, skrivit poesi, gett ut böcker och deltagit i många utställningar i både Värmland och övriga landet. Hans har genom sina initiativ och välordnade utställningar på Laxholmens kulturhus samt i sin egen ateljé w-art lyckats locka besökare till kommunen från när och fjärran. Den senaste sommarutställningen #ART144Värmland på Laxholmen, där han samlade 48 konstnärer och kulturarbetare från alla de 16 värmländska kommunerna, blev en stor succé och hans sätt att arrangera och inspirera har hyllats av såväl besökare som deltagare. 

Stipendiet som är på 10 000 kronor kommer att delas ut i samband med kommunfullmäktiges sammanträde 13 november 18.30.

Publicering: 2018-10-09 | Ändrat: 2018-10-10
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se