Hoppa till huvudinnehåll

Häng med på hemesterresan till Lindsborg

Digital satsning ska öka fysisk aktivitet och främja föreningslivet i sommar. Målet är att ta sig till och från kommunens vänort Lindsborg, USA.

Föreningar i Munkfors kommun har det tufft i coronatider. Evenemang har blivit inställda, intäkterna har minskat och personal har permitterats. Folkhälsan påverkas också negativt eftersom de hälsofrämjande
arenor och aktiviteter som föreningar erbjuder har begränsats kraftigt för att minska smittspridning.

– Covid-19 har orsakat stora förluster för våra föreningar som inte kan arrangera matcher med publik, auktioner, bingo, föreställningar och mycket annat. Dessa arrangemang är inte bara till för att stärka föreningarnas ekonomi, de är också viktiga för folkhälsan i kommunen. Att kunna ta del av arrangemang ger en tillhörighet, man har något att se fram emot och framför allt är det något som roar människor. Vi vill ställa upp när andra ställer in, därför lanserar vi nu en satsning som ska göra att människor aktiverar sig, coronasäkert, och att man samtidigt kan gynna föreningarna, säger Malin Lindh.

Hemsterresan till Lindsborg börjar nu
Tanken bakom satsningen ”Hemesterresan till Lindsborg” är superenkel. Du går och springer i ditt eget tempo. Du väljer när och var du väljer att aktivera dig. Sträckan som du väljer att gå/springa och tiden du använder registreras i en gemensam aktivitet på kommunens webb för att vi alla ska ta oss till vår vänort Lindsborg och tillbaka. Du väljer själv vilken förening som ditt bidrag går till. Första rundan kostar 100 kronor och följande 30 kronor styck. 25 kronor går alltid till vald förening.

– Vem som helst kan delta i aktiviteten hur många gånger de vill och hur ofta de vill. Aktiviteten pågår från 18 juni-31 augusti och varje månad lottar vi ut små priser bland de som aktiverar sig. På sidan kan man i realtid följa hur många kilometer vi har tagit oss. Efter varje registrering kommer dina kilometer att läggas till, säger Malin Lindh, förenings- och folkhälsostrateg på Munkfors kommun.

Några föreningar har funderat på aktiviteter som man kan göra så som stavgång eller märka upp banor så att man kan utföra aktiviteterna själv eller i mindre sällskap.

– Det är viktigt att vi tänker på att hålla avstånd även när vi aktiverar oss. Men med denna aktivitet behöver man inte att åka till ett speciellt ställe utan man kan aktivera sig var man än är, tillägger Malin Lindh.

Alla ska med!
Alla kan delta i aktiviteten, oavsett om man bor i Munkfors kommun eller inte. Kanske är du en utflyttad Munkforsing som vill stötta en lokal förening?

– Det finns inga begränsningar. Alla som vill vara med och gynna föreningarna i Munkfors kan gå in på sidan och bidra med aktiviteter, säger Malin.

Tagga på Instagram
Ta en bild när du går eller springer och dela på Instagram. Tagga med #springförmunkfors eller #gåförmunkfors så hamnar bilden i flödet. Tagga gärna med #munkforskommun#stöttadinförening och din valda förening.

Nu kör vi! Kika in på hemesterresan.munkfors.se redan nu.

Publicering: 2020-06-17 | Ändrat: 2020-06-18
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se