Hoppa till huvudinnehåll
Nu står det klart att Fritidsbanken ska öppna i Munkfors.

Fritidsbank öppnar – och skyddskläder till anställda

Under måndagens sammanträde i kommunstyrelsen klubbades flera beslut igenom.
Bland annat ska Fritidsbanken öppna i Munkfors och skyddskläder ska tilldelas viss personal.
- Som profilerad föreningskommun gläds vi verkligen åt att vi äntligen kan få starta Fritidsbanken här, säger Mathias Lindquist, kommunstyrelsens ordförande.

Planen är att Fritidsbanken ska slå upp sina portar i slutet av december eller början av januari. Konceptet är välbeprövat och finns i en rad olika kommuner över hela Sverige. Fritidsbanken går ut på att man alla barn och vuxna ska ges möjlighet att vara aktiva och kunna prova olika idrottsaktiviteter då fritidsutrustning lånas ut gratis. Här kan man låna utrustning för en aktiv fritid, som till exempel skidor, skridskor, inlines, flytvästar, snowboards och mycket mer. Utlåningstiden är 14 dagar. Lokalen för Fritidsbanken kommer att vara i gamla Elcenter på Bliavägen 43. Fritidsbanken var från början ett samarbete mellan Svenska Kyrkan, Forshaga kommun och projektet Ett Öppnare Värmland. Fritidsbanken Värmland fungerar idag som paraplyorganisation för alla lokala Fritidsbanker i landet. Mer information om Fritidsbanken kommer i anslutning till öppningsdagen.

Skyddskläder till personal

Kommunstyrelsen har också beslutat att köpa in skyddskläder (jackor för regn och rusk) för personal inom lärande och stöd och omsorg och stöd. Här ingår personal inom skola, förskola och hemtjänstpersonal. Totalt är det 100 000 som är avsatta till detta.

Publicering: 2017-12-05 | Ändrat: 2017-12-06
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se