Hoppa till huvudinnehåll

Första företagsbesöken för säsongen

Hösten är här vilket innebär att det är dags för säsongens första företagsbesök. Som vi har längtat! Veckans besök gick till Storängens Camping och Perrongen B&B samt Wood Jo.

Storängens Camping och Perrongen B&B

För tre år sedan kom Jessie och Alex från Holland som nya entreprenörer för Storängens Camping i Ransäter. Mycket har hänt sedan dess och man har sakta men säkert höjt statusen på anläggningen. För att öka gästernas trivsel och trevnad har man bland annat renoverat WC- och duschutrymmen. Tillgången till elplatser har utökats och vägen fram till campingen har åtgärdats till de återkommande gästernas stora belåtenhet.

Nöjda gäster är viktigt

Paret har fler planer på gång men allt kan inte göras samtidigt. Det är stora ytor på campingen som kräver mycket arbete under högsäsong. Från och med 1 augusti kan de även titulera sig som stolta ägare av Perrongen B&B i Munkfors. Här ska antalet bäddar utökas något men prio ett är att bevara den unika järnvägshistoria som finns i den före detta tågstationen från 1890. Perrongens lilla bed and breakfast är faktiskt känt för att locka gäster från världens alla håll.

Vi önskar dem stort lycka till på sin resa!

Snickarglädje på Wood Jo

Man blir glatt överraskad av den mysiga miljön som möter en när man kliver innanför dörrarna till den i juni nyöppnade butiken Wood Jo på Smedsgatan. Här har jämtlandsbördige möbel- och inredningssnickaren Jonny Oscarsson förverkligat sin dröm om att starta eget.

– Återbruk av möbler som restaureras ligger i tiden och är trendigt. Människor blir alltmer miljömedvetna, säger Jonny.

När Jonny och hans sambo flyttade till Munkfors hittade han en lokal i centrum. Eftersom det också var en butikslokal blev det en mix av galleri och snickeri. Konsten har alltid funnits i hans liv och under senare år han arbetat mest i akvarell.

– Jag utför möbelreparationer, även nytillverkning i liten skala. Jag säljer möbler och konst, både min egen samt inbjudna konstnärers. Min idé är också att det ska vara ett levande galleri, man ska bli glad över att komma in i butiken och där konsten byts ut kontinuerligt, säger Jonny.

Publicering: 2019-09-05 | Ändrat: 2019-09-09
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se