Hoppa till huvudinnehåll

Forsnässkolan övergår till distansstudier resten av terminen

Smittskydd Värmland rekommenderar att regionens högstadieskolor övergår till distansstudier resten av innevarande termin. Kommunstyrelsens ordförande i Munkfors kommun har under onsdagen fattat beslut om att följa Smittskydds rekommendation.

Smittspridningen fortsätter att öka i Värmland. Ungdomar i högstadieålder tillhör den grupp där smittspridningen ökar mest i nuläget.

Smittskyddsläkaren rekommenderar därför att distansundervisning ska tillämpas på högstadiet i årskurs 7-9 så snart det går och resten av höstterminen 2020. Hänsyn ska dock tas till individer och grupper som man bedömer ha ett särskilt behov av att få undervisning på plats i skolan.

– I nuläget har vi har ingen smitta inom kommunens verksamheter. Munkfors kommun har tagit ett beslut om att följa de rekommendationer som vi får från Smittskydd Värmland. Självklart ska vi göra allt vi kan för att bidra till minskad smittspridning, säger Anna Falk, skolchef.

Distansundervisning

Årskurs 7-9 på högstadiet kommer att ha distansundervisning torsdag 17 och 18 december. Grundsärskolan och mellanstadiet berörs inte av beslutet.

–  För dessa elever bedrivs undervisning som vanligt fram till jullovet. Skolan kan också bedöma att andra elever har ett särskilt behov av att få undervisning på plats, säger Anna Falk.

Distansundervisning gäller resterande del av höstterminen.

Lunch serveras trots stängning

Forsnässkolans elever kommer att få lunch som vanligt, men i en annan form. Matsalen kommer att vara stängd för årskurs 7-9 men det kommer vara möjligt att hämta en matlåda från lastkajen, torsdag och fredag mellan 10.30-11.00. Tänk på att hålla avstånd när maten ska hämtas.

Alla vårdnadshavare ska anmäla om deras barn önskar lunch. Detta görs via kommunens kontaktcenter, 0563-54 10 00 innan 16.00 onsdag 16 december.

معلومات باللغة العربية

سوف تنتقل مدرسة Forsnässkolan إلى التعلم عن بعد لبقية الفصل الدراسي., pdf, 21,4 kB

Publicering: 2020-12-16 | Ändrat: 2020-12-16
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se