Hoppa till huvudinnehåll
Katarina Persdotter-Jäder, : Birgitta Svensson, Mathias Lindquist och Håkan Jäder njöt av vårsolen.

Företagsbesök på Jäders Teater

Vårsolens strålar värmde skönt i Ransäter när kommunens representanter hälsade på hos Jäders Teater i Västanå.

Jäders teater bildades 2001 i Västanå, Ransäter. Teatern består av grundarna Katarina Persdotter-Jäder och Håkan Jäder samt kontrakterade medarbetare efter behov. Tillsammans turnerar de runtom i landet med både barn, ungdoms- och vuxenteater.

HEL – pjäs med fokus på klimatet
Håkan har blivit uppmärksammad som ståuppkomiker, skådespelare, krönikör och programledare på Sveriges Radio. Numera är han egentligen en glad pensionär men Katarina har lyckats engagera honom i sitt pågående teaterprojekt ”HEL- en klimatresa ner i underjorden.”

HEL är en nyskriven pjäs som handlar om klimatet och naturen. Föreställningen som riktar sig till barn i låg- och mellanstadiet handlar om ekorren Ratatosk, geten Heidrun och korparna Hugin och Munin som reser ner till underjordens Gudinna Hel. Tillsammans ska de få henne att stoppa människorna från att gräva upp fossila bränslen i form av olja, kol och gas. Katarina har producerat pjäsen och Håkan har fått rollen som geten Heidrun. Pjäsen ligger verkligen i tiden. Den handlar om vårt klimat, vår natur, vår framtid och om att läka. 18 augusti går det att ta del av föreställningen på Ransäters Hembygdsgård i samband med Klimat- och hälsodagen, en aktivitet för hela familjen som Munkfors kommun är med och arrangerar.

Med på företagsbesöket var: Birgitta Svensson, turism- och näringslivschef, Mathias Lindquist, kommunalråd, Jan-Olof Appel, kommunchef och Eric Henriksson, kommunstyrelsens vice ordförande (S).

Publicering: 2019-03-29 | Ändrat: 2019-03-29
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se