Hoppa till huvudinnehåll

Företagsbesök hos Cappuccino och Begagnatvaruhuset

Ny vecka innebär nya härliga möten med våra företagare. Veckans besök gick till Cappuccino och Begagnatvaruhuset.

Cappuccino

I år är det 20 år sedan Katrin Nordstrand startade sin frisörverksamhet. I 15 år har hon huserat i lokalerna på Smedsgatan i centrala Munkfors. Tillsammans med frisörerna Evelina Sätterman och Emma Larsson tar hon hand om kunderna på Cappuccino. Service och tillgänglighet är viktigt, därför har salongen kvällsöppet en dag i veckan – något som uppskattas av kunder som har svårt att komma dagtid. Vid student och baltider är det extra hårt tryck för frisörerna. Då är det fina håruppsättningar som gäller.

Under sommaren driver Katrin Lovisebergs Herrgård tillsammans med sin man Jens. Här odlar de grönsaker och driver ett gårdscafé som är välkänt för sina storslagna kakbufféer. Nytt för denna säsong är att de kommer att erbjuda matservering. Herrgården kommer också att vara värd för den välkända Packmopedsturnén i sommar.

Begagnatvaruhuset i Munkfors 

Samir Alrefai kom från Syrien till Sverige för två år sedan. I sitt hemland drev han eget företag med försäljning av sportkläder i 20 år.  Att han startade upp en butik här i Sverige var därför inte så konstigt. Nu driver han Begagnatvaruhuset, en butik som är inriktad på återbruk. Helt rätt i tiden med andra ord. Butiken på centrum i Munkfors är fullproppad med allehanda artiklar, stora som små. Här hittar du alltifrån elartiklar, möbler och maskiner till heminredning, husgeråd och serviser.

Efter en rundvandring i Samirs butik förstår man att det ligger ett gediget arbete med att införskaffa alla prylar. Vissa är faktiskt också helt nya! Han berättar att han köper in varor från köp-och säljsajter, auktioner och konkurslager. När kommunen hälsade på fanns även sonen Zeyad på plats i butiken. När han inte studerar får han rycka in och hjälpa sin pappa i butiken.

Tack för att vi fick komma och hälsa på!

Publicering: 2019-04-12 | Ändrat: 2019-04-12
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se