Hoppa till huvudinnehåll
Mathias Lindquist, kommunalråd, Kerstin Sandberg, stadsnätschef, Jumaa Mulhem, Nadja Mulhem, dottern Zeinab Mulhem och Birgitta Svensson, turist- och näringslivschef.

Falafel-bilen Mulhem, ett företag på rull

Veckans företagsbesök gick till Falafel-bilen Mulhem, en food-truck som serverar falafel, kebab och kycklingrätter.

För tre år sedan flydde familjen Mulhem från kriget i Syrien till Sverige. I sitt hemland drev pappa Jumaa en restaurang i storstaden Aleppo som totalförstördes av bomber. Nu bor familjen i Munkfors där de trivs väldigt bra, inte minst med tanke på att deras dröm om att bli egna företagare i Sverige har slagit in. Jumaa och hans fru Nadja pratar varmt om alla som har stöttat och hjälpt dem i Sverige.

Företag på rull
Familjen Mulhem valde en annorlunda företagsidé, nämligen en falafel-bil! När kommunens representanter kom på företagsbesök till Tallåsvägen där den vita bilen står parkerad var det full fart i matlagandet av falafel, kebab och kycklingrätter. Nadja berättar att en hungrig gäst har ringt och förbeställt mat för avhämtning. De generösa öppettiderna innebär långa arbetsdagar, men det är något som Jumaa är van vid från sitt entreprenörskap i Syrien. Fördelen med att ha ett rullande kök är att man snabbt kan flytta sig till olika event om det skulle behövas.

Med på företagsbesöket var kommunalråd Mathias Lundquist, stadsnätschef Kerstin Sandberg och turist- och näringslivschef Birgitta Svensson.

Publicering: 2019-10-01 | Ändrat: 2019-10-01
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se