Hoppa till huvudinnehåll

Föreningsbesök: Granhöjdens motionsförening

Nu är semestern över för de flesta och det betyder att vi startat med våra föreningsbesök igen. Först ut nu var Granhöjdens motionsförening. En förening med en spännande historia och som drivs av riktiga eldsjälar: Maggie Olsson, Olle Olsson, Gunnel Lindroth och Peter Stefansson

Granhöjdens motionsförening är en förening med en spännande historia och som drivs av riktiga eldsjälar. Maggie Olsson, Olle Olsson, Gunnel Lindroth och Peter Stefansson var de som tog emot kommunens representanter. Medlemmarna berättade om föreningens historia och de utmaningar man står inför framöver. Granhöjdens motionsförening bildades – i sin nuvarande form – 1974. Samma år köpte man loss stugan som ligger på Granhöjden – ett litet torp som man förvärvade för en krona (!) av Uddeholmsbolaget 1974. Under årtionden har stugan gästats av vandrare och andra som vill ta en fikapaus i gemytlig skogsmiljö. Gästböckerna som finns sparade vittnar om att stugan var enormt populär under 40-talet.

Korvgrillning och rekreation

Uppe på Granhöjden utgår flera vandringsleder där man kan använda stugan till ett perfekt fikastopp. Under föreningsbesöket enades man också om att föreningen ska rusta upp trappen till stugan samt grillplatsen genom att Munkfors kommun bistår med material. Detta hoppas man hoppas ska mynna ut i att fler besöker området.

Vi deltog i besöket

Deltog i föreningsbesöket från Munkfors kommun gjorde: Mathias Lindquist, kommunalråd, Jan-Olof Appel, kommunchef, Anna Grenholm, verksamhetschef service, Annelie Eriksson, föreningsstödjare, och Anna Lindbäck, kommunikatör. Stort tack till Granhöjdens motionsförening för ett trevligt och givande föreningsbesök.

Publicering: 2018-08-15 | Ändrat: 2018-08-15
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se