Hoppa till huvudinnehåll

Fint betyg i brukarundersökning

Förra veckan presenterade Socialstyrelsens brukarundersökningen ”Vad tycker de äldre om äldreomsorgen”.
Det visade att Munkfors kommuns brukare bland annat gav hemtjänsten ett fint betyg.
- Jättekul att vi får ett bra resultat. Nu ska vi lyfta detta resultat och jobba vidare med olika kvalitetsområden, säger Susanne Aristidou, verksamhetschef för omsorg och stöd.

Varje år skickar Socialstyrelsen ut brukarundersökningen ”Vad tycker de äldre om äldreomsorgen”. Enkäten hamnar hos de som är 65 år eller äldre, har hemtjänst eller bor på särskilt boende. Totalt får 220 000 personer i Sverige enkäten hemskickad. Det är frivilligt att besvara undersökningen vilket också medför att svarsfrekvensen kan variera. När Munkfors kommuns resultat sammanställs kan man se att våra brukare ger hemtjänsten ett fint betyg. Brukaren fick besvara ett 20-tal frågor, bland annat om hälsotillstånd och hur man ser på kommunens arbete.

”Medarbetare som är måna om personalen”

I Munkfors kommuns hemtjänst anger 100 procent av de svarande att man blir bemött bra av personalen, 85 procent anger att personalen utför ett bra jobb, för att nämna ett par av frågekategorierna.
– Det är roligt att vi får ett bra resultat och jag tycker att vi har bra medarbetare som är måna om de äldre. Men det finns alltid bitar att jobba vidare med. En utmaning där vi har utvecklingspotential är hur vi ska kunna kommunicera ut tillfälliga förändringar i tidsschemat till brukaren på ett bättre sätt, säger Susanne Aristidou.

Här kan du ta del av undersökningen i sin helhet på Socialstyrelsens webbplats

Publicering: 2017-11-22 | Ändrat: 2017-11-23
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se