Hoppa till huvudinnehåll

Filmprojekt med fokus på värdegrund

Precis som tidigare år har Munkfors kommun fått bidrag till Skapande skola från Kulturrådet. En del i kulturprojektet bestod av att eleverna på Forsnässkolan fick skapa film.
- De tycker att det varit fantastiskt kul, säger Eva Prestberg, kultursamordnare på Forsnässkolan.

Det är Film i Värmland som är anlitade i filmprojektet som ska öka elevernas kunskaper om redigering, gestaltning och där man också fått in ett tydligt värdegrundsarbete i projektet. I år har man lagt extra fokus på mobbning i filmprojektet. Samtliga årskurser, förutom årskurs nio, har fått varsin heldag att arbeta med filmskapande. Årskurs fyra och fem har bland annat producerat stumfilm medan övriga årskurser fokuserat på vanlig spelfilm i kortare versioner.
– Eleverna får jobba med iPads. De får lära sig filma, hitta teman, redigera och skådespela. Men det viktigaste är att vi tar upp värdegrundsfrågor och att man får lära sig att arbeta tillsammans, säger Eva Prestberg och fortsätter:
– Responsen hittills har varit att de tycker att det är fantastisk kul. Eleverna får lära sig att spela massa olika roller som gör att man ställs inför känslor man vanligtvis kanske inte upplever.

Publicering: 2017-05-18 | Ändrat: 2017-05-18
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se