Hoppa till huvudinnehåll

Elever får testa på arbetslivet

Elever i årskurs åtta har lämnat skolbänken under en vecka för att praktisera på en riktig arbetsplats. Vi följde med kommunens studie- och yrkesvägledare Linda Andersson Falk när hon hälsade på eleverna och deras handledare.

Linda Andersson Falk arbetar som studie- och yrkesvägledare i Munkfors kommun. I sin roll ska hon hjälpa elever att hitta sin väg till en framtida karriär. Prao (praktisk arbetslivserfarenhet) är en viktig chans för elever i årskurs åtta att upptäcka alla de företag och yrken som finns i Munkfors kommun. Erfarenheter av arbete gör att eleverna börjar fundera över vilka yrken och utbildningar som kan vara intressanta i framtiden.

Samarbete är nyckeln till framgång
Arbetsgivare som öppnar upp och välkomnar praktikanter i sin vardag bidrar till framtidens kompetensförsörjning. I Munkfors kommun finns ett starkt samarbete mellan skola och näringsliv vilket gör att elever får ta del av vilka karriärmöjligheter som finns på orten.

– Dagens elever kan bli en framtida medarbetare. Vi är tacksamma att vi har engagerade företag som tar sig an våra ungdomar och ger dem värdefulla insikter om arbetslivet. Vem vet, kanske blir de kollegor en gång i framtiden, säger Linda.

Publicering: 2019-05-17 | Ändrat: 2019-05-17
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se