Hoppa till huvudinnehåll

Dags för Klarälvsloppet – Sveriges längsta rullskidlopp

Klarälvsloppet är Sveriges längsta rullskidlopp och ett unikt cykellopp på Klarälvsbanan, som i sin helhet är en 9 mil lång, asfalterad och bilfri cykel- och gångbana genom Värmland från Uddeholm i norr till Karlstad i söder.

För andra året arrangeras till helgen, det unika cykelloppet och Sveriges längsta rullskidlopp, Klarälvsloppet, på Klarälvsbanan.
Både lördag och söndag blir det full fart, ena dagen cykel och andra dagen rullskidor. En av årets nyheter är att loppen som sträcker sig över 60 kilometer startar vid Gamla bruket i Munkfors. Cykel 60 kilometer startar här kl. 13.15 på lördag medan rullskidloppet över samma distans startar på söndag kl. 11.00.
I samband med att Klarälvsloppet pågår kommer överfarten Tallåsvägen-Bliakorsningen och båda överfarterna Uddeholmsvägen-Bruksgatan att vara avstängda under en tid i samband med loppen: på lördag cirka klockan 10.00-14.00 och söndag cirka klockan 08.00-14.00. Samtliga övriga överfarter längs banan bevakas med flaggvakter och framkomligheten är begränsad.

Du kan läsa mer om loppet här

 

Publicering: 2018-09-19 | Ändrat: 2018-09-19
Sidansvarig: Maria Lindqvist | maria.lindqvist@munkfors.se