Logotyp med texten luften är fri, friluftsårets år 2021

Luften är fri – friluftslivets år 2021

Munkfors kommun deltar i projektet Luften är fri – Friluftslivets år 2021 som är Sveriges största satsning på friluftsliv. Häng med oss i friska luften och upptäck alla fantastiska friluftsaktiviteter som Munkfors-Ransäter har att erbjuda.

Munkfors kommun inspirera fler att hitta ut i naturen genom att delta i det nationella projektet Luften är fri – friluftslivets år 2021 som leds av Svenskt Friluftsliv med stöd av Naturvårdsverket. Syftet med satsningen är att få fler människor att prova friluftsliv samt öka medvetenheten om friluftslivets värden och allemansrätten. Via projektet vill kommunen bredda och utöka samarbetet med lokala aktörer såsom föreningar, Fritidsbanken, skolan samt naturintresserade privatpersoner.

I pandemin som vi lever i har det varit trångt på parkeringarna till Sveriges naturreservat och skogsområden. Naturen har blivit en tillflyktsort där vi kan hålla avstånd och samlas kring aktiviteter på ett säkert sätt. Trots att friluftslivet blomstrar i och med covid-19, finns det fortfarande personer som inte kommer ut alls. Ett av målen med projektet är att locka även dem att prova friluftsliv och långsiktigt fortsätta.

En plats för alla

Naturen är öppen 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året. I Munkfors-Ransäter finns den precis runt hörnet, alltid öppen och tillgänglig för dig. Friluftslivet erbjuder massor av aktiviteter som är gratis, tillgängliga och som inte kräver dyr utrustning. Att upptäcka lokala parker och tätortsnära skog är lika mycket friluftsliv som att vistas i skogen, på sjön eller i fjällen. Möjligheterna är oändliga, och detta kommer vi upptäcka tillsammans under året.

Publicering: 2021-01-14 | Ändrat: 2021-04-14
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se