Hoppa till huvudinnehåll

Bengt och Ida är vardagshjältar

Tre gånger om året utser Munkfors kommun säsongens vardagshjältar där en man och en kvinna uppmärksammas för sina ideella insatser, ofta behjärtansvärda sådana, för Munkfors kommun och dess invånare. Denna gång är det Bengt Jansson och Ida Samuelsson som får utmärkelsen. 

Utmärkelsen Vardagshjälte i Munkfors syftar till att uppmärksamma privatpersoner som med sitt engagemang gjort en insats för Munkfors kommun. Denna gång är det Bengt Jansson och Ida Samuelsson som får utmärkelsen.

Bengt Jansson

Under lång tid har Bengt fungerat som ”gårdens hustomte” och i mångt och mycket är han involverad i Ransäters hembygdsförening. Med stort hjärta för hembygdsgården är han aktiv både sommar och vinter. Bland annat som midsommargeneral, vid stora midsommarfirandet. I december månad ser han till att den traditionella julbocken  är klädd och på plats. Personer som Bengt är guld värda i en förening.

Ida Samuelsson

För hennes fina initiativ, att skänka pengar till demensboendet Björkdungen. I sitt UF-företag har Ida tillverkat och sålt armband. Detta till förmån för
Alzheimersjuka. Det var överskottet av försäljningen som Ida valde att skänka, vilket gjorde att de boende kunde få en uppiffad spaavdelning.

Publicering: 2017-12-11 | Ändrat: 2017-12-11
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se