Hoppa till huvudinnehåll

Häng med på veckans företagsbesök!

Veckans företagsbesök gick till Klarälven Måleri och Munkforssågar.

Klarälven Måleri 

Rickard Ilberg har många års erfarenhet av måleribranschen. År 2016 bestämde han sig för att flytta från Karlstad till Munkfors, ett val han inte ångrar då han trivs jättebra i kommunen. Härifrån driver han Klarälven Måleri som utför in- och utvändiga målningsarbeten, invändiga renoveringar samt tapetsering. Företaget har sin bas i Munkfors men jobben finns mestadels utanför kommunen. Rickard har avtal med ett bostadsbolag i en närliggande ort vilket gör att han tillbringar en stor del av sin arbetstid där. Det händer också att han tar jobb i trakterna kring Örebro. Hittills har han hyrt in personal vid behov men nu funderar han på att anställa en person med driv och engagemang för måleriyrket.

Munkforssågar

Pernilla Melén, vd på familjeföretaget Munkforssågar, berättade om vad som har hänt i verksamheten sedan kommunens senaste besök. Konkurrensen på världsmarknaden är stor och det man satsar på idag är tillverkningen av bandsågblad och bandknivar till livsmedelsindustrin. När kommunens representanter hälsade på hade medarbetarna fullt upp med att förbereda sig för den stora IFFA-mässan i Tyskland, en internationell köttmässa som arrangeras vart tredje år i tyska Frankfurt. Att delta på en mötesplats som denna är ett bra tillfälle att träffa nya och blivande kunder, sälja och sprida sitt varumärke.

Just nu pågår ett lärorikt och utvecklande personalprojekt i företaget som går under namnet ”Munkforsresan”. Alla medarbetare får göra en kortare praktik på andra avdelningar än där de själva jobbar. Resan ska ge personalen ökad förståelse för varandras arbetsuppgifter. Om man ska vara bäst på det man tillverkar, är helheten i processen A och O.

Vi var med på besöket

Med på företagsbesöken denna gång var kommunchef Jan-Olof Appel, kommunalråd Mathias Lindquist, stadsnätschef Kerstin Sandberg och turism- och näringslivschef Birgitta Svensson.

Tusen tack för att vi fick hälsa på hos er!

Publicering: 2019-04-26 | Ändrat: 2021-09-08
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se