Skidåkning

Glid fram på kilometerlånga, preparerade längdskidspår i naturskön miljö. I Munkfors har du närhet till fina längdskidspår.

Spänn fast pjäxorna och greppa stavarna. Sedan är det bara att ge sig ut i skidspåret. Det finns flera längdskidspår i Munkfors kommun. Det finns inga längdskidspår i Munkfors och Ransäter som sköts kommunalt utan det är privatpersoner som preparerar spåren, som får användas kostnadsfritt av allmänheten.

Prästmyren

Vid Prästmyrens vandrarhem i Ransäter finner du fina spår för vinterns längdskidåkning. Välj mellan spår på knappa kilometern upptill dryga milen. Längsta spåret är 11,3 kilometer och omfattar hela spårlängden. Övriga fem spårlängder är delar av huvudspåret, och alla målgångar är vid starten. Banlängder: 850 meter, 1,6 kilometer, 3,2 kilometer, 4 kilometer, 7,3 kilometer och 11,3 kilometer.

Vägbeskrivning

Tag av riksväg 62 och åk mot Prästmyrens vandrarhem/Ransbergs herrgård. Följ sedan vägen och tag av vid Prästmyrens vandrarhem. Fortsätt några hundra meter. Parkering finns strax nedanför vandrarhemmet.

Fler längdskidspår

• Munkfors elljusspår, 2,2 kilometer